Tiffany och Bianca Kronlöf cabaretaktuella med "Slå pattarna i taket!"

2:19 min

Från prisade webbtv-serien "Full patte" så är det nu dags för systrarna Tiffany och Bianca Kronlöf att ställa sig på scen för nya cabarén "Slå pattarna i taket!".

Det är inte en scenversion av "Full patte". Istället en vidareutveckling. Men samhällssatiren är fortfarande bärande i den nyskrivna cabarén "Slå pattarna i taket!"

-Vi tänker på föreställningen som ett slags korståg. Vi vill göra nåt kontruktivt utfrån det vi själva ser på nyheterna och reagerar på, säger Bianca Kronlöf.

Vilken känsla vill ni att publiken ska få av cabarén?!

-Vi tänker att vår publik ibland möts av något slags förtyck eller motsånd från normen. Så vi hoppas att man känner sig stärkt och vågar ta ut svängarna lite mer efter att ha sett föreställningen, säger Tiffany Kronlöf.

Och inför torsdagens premiär känns det ...?

-Jag är så jävla taggad OCH nervös. Det ska bli så himla fint att få publik. Efter ett tag när man jobbar med humor så blir det lite tråkigt att testa skämten på en tom salong. Det ska bli roligt att bolla saker med publiken. Som när man var 11 år och bestämde sig för att ha maskerad och målade sig i ansiktet och sen kom gästerna!! Så taggad känner man sig. Och sen när gästerna har gått så kanske man till och med börjar grina lite förlösande,  säger Bianca Kronlöf.

Efter premiären i Göteborg forsätter Riksteaterföreställning ut på turné i resten av landet fram till mitten av december.