Adam Tensta, Timbuktu och Cherrie håller låtskrivarkurs i Rinkeby

1:12 min

Svenska hiphopikonerna Adam Tensta, Timbuktu och Cherrie ska ge en kurs i låtskrivande och detta för 12 åringar i Rinkeby på fritidsgården Järvaklubben. För Adam Tensta är det viktigt att ge ungdomarna en möjlighet att berätta sin egen historia.

– Vi måste skriva vår egen historia. Vi kan inte låta andra göra det åt oss. Förortsskildringar är ju väldigt vinklade på så sätt att de inte är skrivna av folk som bor i förorten utan av folk som är på besök. Vi måste ha historier från insidan och det är därför det är så otrligt viktigt med det är initiativet i det här Järva-området.

Det är bara femton personer som får vara med i kursen, hur ska ni välja ut dom?

– Vi ska såklart försöka prioritera dem som går i just årskurs 6, så vi kommer i kontakt med det här så tidigt som möjligt. Jag vet att det ligger mycket frihet i att kunna skriva ner sin egen historia.

Vilka är dina bästa tips?

– Skriva låtar kan man ju göra på tusen olika sätt med tusen olika resultat. Men jag brukar, när man skriver om det som är allra jobbigast, det bli bäst liksom.

Kan alla skriva bra låtar?

– Det tror jag, åtminstone bra texter. Jag skulle nästan sträcka ut hakan och säga att alla personer har en historia som de vill förmedla och då är ju textförfattande och låtskriveri ett sätt att göra det på. Även fast det är långt ifrån alla som har möjligheten att göra det.