Nisha Besara ny vd på Unga Klara

Nisha Besara bli ny vd för Unga Klara. Hon tillträder sitt uppdrag den 1 november.

Nisha Besara är en drömrekrytering. Hon uppfyller alla kriterier vad gäller bred erfarenhet och ledarkompetens inom politik, kultur och samhällsfrågor, kommenterar Christina Björk, ordförande i styrelsen Unga Klara AB i ett pressmeddelande.

Nisha Besara är 36 år och har senast varit general manager för Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Innan dess grundade hon nättidningen Dagens Arena och var dess chefredaktör fram till 2011. Besara har även varit ledarskribent på Aftonbladet, politiskt sakkunnig i Regeringskansliet hos statsrådet Jens Orback samt chefredaktör för SSU:s idépolitiska tidskrift Tvärdrag.

Unga Klara är i mina ögon något helt unikt. Jag känner mig stolt och glad att tillsammans med de konstnärliga ledarna få driva en samhällsförändrande teaterverksamhet som är så mycket i framkant, säger Nisha Besara.

Nisha Besara efterträder Jonas Kahnlund på posten som vd.

Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975, då som en del av Stockholms Stadsteater. Sedan sommaren 2009 är Unga Klara en självständig enhet, och inte längre en del av Stockholms Stadsteater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista