Arriflex filmkamera. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Filmmaraton går i mål

2:03 min

Ett 24 timmar långt och landsomfattande filmmaraton går i mål i helgen. Då är det final i Filmhuset i Stockholm för de 18 bidrag som vunnit i de regionala uttagningarna.

Tävlingen som vill trigga fler att göra film heter NOO-maraton och hade i år rekordmånga deltagare, totalt 220 lag från Skåne till Västernorrland.

Lagen, med max 4 deltagare vardera, fick ett dygn på sig för att skapa en fem minuter lång film, utifrån tre givna förutsättningar. Dels ett tema;  "Happy end" och tre platser; Tvättstuga, huvudentré, äng, samt tre föremål som var kompass, snöre, nagellack.

– För många verkade det säkert som en blockering, men för oss fungerade det bra, säger Natalie Öberg, från laget Slidder Puff från Kungsbacka.

– Det blir också en aha-känsla när man ser vad andra har gjort och hur de har tolkat förutsättningarna, tillägger filmkollegan Caroline Duveholt .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista