Karin Boye. Foto: Scanpix
Karin Boye. Foto: Scanpix

Karin Boye 115 år – digitala repriser

Bokfönstret: På besök i Boye-land
44 min

Med anledning av att Karin Boye i dag skulle ha fyllt 115 år bjuder vi på två digitala repriser om den svenska banbrytande poeten.

I programmet "Bokfönstret: På besök i Boye-land"  från slutet av oktober år 2000 strövar kulturredaktionens Katarina Wikars genom Boye-land. Vem läser henne i dag? Och varför? Du hittar hela programmet i ljudklippet ovan.

Men det slutar inte där. I ljudklippet nedan hittar du programmet Lyrikmagasinet från november 1997. Under rubriken "Det finns inget val. Du måste förbi" tittar kulturredaktionens Anneli Dufva närmare på myten kring just Karin Boye och diskuterar en bok av C Hammarström som utmanar den etablerade och mytologiserade bilden av Boye.

Medverkar i Lyrikmagasinet gör också poeten Camilla Hammarström och ur arkivet kritikern Margit Abenius, med uppläsningar av Inga Landgré och Marie Lundström, samt Karin Boye själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".