David Bowie. Foto: Kevin Frayer/TT
David Bowie. Foto: Kevin Frayer/TT

Hemlighetsfull Bowie bekräftar ny skiva

David Bowie släpper sitt 25:e album "Blackstar" i början på 2016. Nyheten bekräftas av en talesperson på artistens officiella Facebook-sida. Inga detaljer om skivans innehåll har offentliggjorts, men nyheten har gett upphov till spekulationer i internationella medier de senaste dagarna.

Brittiska The Times rapporterade i helgen att skivan ska vara artistens "konstigaste verk hittills", men, skriver talespersonen "I motsats till felaktig rapportering om skivans sound och innehåll" så är det enda som går att säga att plattan kommer ut på Bowies 69:e födelsedag i början av januari.

En singel med samma namn som albumet kommer att släppas 20 november, och ska inte vara en del av teaterföreställningen "Lazarus", som Bowie har skrivit tillsammans med den irländska pjäsförfattaren Enda Walsh.

Pjäsen har världspremiär i början på december och kommer att spelas på New York Theatre Workshop. Föreställningen innehåller specialkomponerad musik av Bowie och är baserad på sci-fi-romanen "The man who fell to Earth" som filmatiserades i slutet på 70-talet med Bowie i huvudrollen. David Bowie har meddelat att han själv inte kommer att medverka på scen i uppsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".