Margaret Thatcher. Foto: Gerald Penny/AP/TT
Margaret Thatcher. Foto: Gerald Penny/AP/TT

Margaret Thatchers kläder diskuteras i England

I England har det utbrutit en debatt om den före detta premiärministern Margaret Thatchers kläder. Detta efter att det i går blev känt att desigmuséet Victoria & Albert i London har tackat nej till att ta emot kläderna, som familjen Thatcher ville skänka.

Istället ska nu 350 plagg, smycken och föremål säljas av auktionshuset Christie's.

Victoria & Albert-muséet motiverar sitt nej med att de bara samlar på kläder av "outstanding" kvalité rent estetiskt eller tekniskt.

Kritiken lät inte vänta på sig och många av kritikerna menar dels att Margaret Thatcher varit Storbritanniens enda kvinnliga premiärminister, dels att hon faktiskt använde kläder väldigt medvetet och var närmast stilbildande på 1980-talet med sina powersuits, och att detta vore värt för ett museum att uppmärksamma.

Men sent igår kväll kom besked från designmuseet att det kan tänka sig att ompröva sitt beslut om frågan ställs igen. Det rapporterar The Daily Telegraph.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".