Robert Gustafsson: Jag är pedant och hon känslomänniska

10 min

I Helena Bergströms nya film "En underbar jävla jul" spelar Robert Gustafsson en fyrkantig far med fördomar och tomtedrömmar. Hör honom berätta om filminspelningen och vikten av drama i en komedi.

- Vi är varandras motsatser. Jag är väldigt pedantisk och oerhört ambitiös och hon är känslomänniska hela, hela tiden. Robert Gustafsson berättar om samarbetet med Helena Bergström.

- Jag vill ha ordning och reda och ett mål, för då kan jag släppa tyglarna och Helena är precis tvärt om. När hon släppt tyglarna då ser hon fokus och kan plötsligt strama till det. 

Det var många dråpliga situationer under filminspelningen. När hon plötsligt stod där med regissörs-hörlurar på när hon skulle vara med i en scen, berättar Robert Gustafsson.

Robert Gustafsson berättar också om hur han förändrats som skådespelare och komiker genom åren. Hur ironin ersatts av en vilja att fördjupa sig i karaktärerna och måna mer om dem.

En underbar jävla jul som har premiär idag, den 13 november, är en dramakomedi. Där fördomar och förvecklingar möts när alla träffas på julafton.
Robert Gustafsson berättar också i intervjun om några scener som han tror kan bli klassiska och spelas upp under kommande jular.