Humorgruppen "Alla mina kamrater" lägger ned

Gruppen bakom humorpodden "Alla mina kamrater" lägger ner. Beskedet kommer efter turbulensen kring gruppen den senaste tiden.


I går, onsdag, skickade gruppen ut ett meddelande till sina bidragsgivare och där skriver en av medlemmarna, komikern Martin Soneby, att AMK som begrepp är över. Det skriver Dagens Nyheter. Senare idag ska ett officiellt pressmeddelande skickas ut.

Tidigare i veckan kom beskedet att både varuhuskedjan Åhléns och podd-distributörerna A cast bryter sitt samarbete med gänget bakom humorpodden "Alla mina kamrater".

Anledningen är det poddavsnitt av "AMK Morgon" som publicerades förra veckan då humorprofilen Kristoffer "Kringlan" Svensson, var gäst och uttalade grova hot riktade mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Måns Ulvestam, vd på A cast som distribuerat poddcasten där Kringlan var gäst, säger till Kulturnytt:

– Vi har sagt upp dem. Det fanns ingenting annat att göra, givetvis. Vi är ett kommersiellt bolag och det är viktigt för oss vilka vi blir associerade med.

AMK vill inte kommentera händelserna eller följderna men skriver på sin sajt att de agerade för svagt, borde ha skött det bättre och ber om ursäkt för det inträffade.