"Bataclan kommer aldrig att stänga sina portar"

2:35 min

Konserthallen Bataclan har blivit symbolen för de många attentaten i Paris i helgen. Fortfarande är området kring konserthallen avspärrat av polis. Nu meddelar chefen för Bataclan att salen inte kommer att stänga trots dödsskjutningarna. Snart hoppas han att portarna åter ska öppna.

"Bataclan kommer aldrig att stänga sina portar. Vi ger inte upp så lätt", lovar konserthallens chef Dominique Revert i en intervju med TV-kanalen Bfm.

Han berättar att man givetvis kommer att ha stängt under viss tid. För salen behöver repareras noggrant, säger han och påminner om att över hundra personer blev dödade och ytterligare något hundratal blev skadade av terroristerna samtidigt som Eagles of Death Metal uppträdde där.

Dominique Revert meddelar att han planerar en stödkonsert till minne av offren och deras familjer.

"Vi har faktiskt redan fått internationellt stöd", säger han och berättar att både brittiska och amerikanska agenter kontaktat honom för att föreslå samarbete för en stor, internationell minneskonsert.

Polisen har fortfarande spärrat av området kring konserthallen Bataclan. Ett hav av blommor och stearinljus ligger vid avspärrningarna.

37-årige fotografen Emmanuel Wino fanns på plats på Bataclan under attentatet i fredags. Han har nu lagt ut sina bilder på Facebook. Han vill därmed visa att innan dödsskjutningarna så rådde en upprymd och glad stämning i konsertsalen.

"Det fanns ett leende på folks läppar", säger han till media.

"Det är för att inte glömma dessa léenden som jag lagt ut bilderna".

Han berättar också att han satt i baren när skjutningarna startade. "Men jag satt på rätt sida och blev inte skadad", säger han. "Jag hade mycket tur".

I början ville Emmanuel Wino inte lägga ut bilderna på internet. Utan det var vänner till honom som uppmanade honom att göra det.

"Jag vill dock inte tjäna pengar på attentatet och kommer därför inte att sälja fotografierna", meddelar fotografen.

Studenten Louise hänger upp ett foto på en kompis som dödades på Bataclan. Hon är en av många besökare vid polisens avspärrningar intill konserthallen. Louise berättar att kompisens pojkvän svävar mellan liv och död.

- Jag saknar ord för att uttrycka min sorg, säger Louise under det att tårar faller utmed hennes kinder.