"Star wars" kan pågå för evigt

Missar du årets "Star Wars"-film står det dig tusen åter. Disney, som köpte Lucasfilm för 35 miljarder kronor 2012, planerar nämligen att ge ut en ny "Star wars"-film varje år - så länge folk vill betala för att se dem, skriver TT som hänvisar till The Independent och Wired.

De fyra senaste decenniernas "Star wars" har bara varit början, enligt företrädare för Lucasfilm som tidningen Wired talat med. Det finns planer på uppföljare så långt fram i tiden att de som upplevde den första "Star wars"-filmen 1977 "inte kommer att leva tillräckligt länge för att se den sista".

Filmbolaget Disney och Lucasfilm har tidigare meddelat att de inte tänker förhandsvisa nya "Star Wars"-filmen varken för filmrecensenter eller jurygrupper i olika filmtävlingar. Den heter "The force awakens" och är den sjunde delen i "Stjärnornas krig"-serien med världspremiär den 14 december.

Istället kommer alla att få vänta enträget på premiären 18 december.

Det här gör man för att slippa så kallade spoilers, att handlingen läcker ut till publiken innan man sett filmen, skriver nyhetssajten The Wrap.

Man tror helt enkelt inte att filmen kommer att behöva bra recensioner för att få stor publik, och på så sätt kommer man också undan eventuella pirater.