Facebooks säkerhetsfunktion aktiverad även i Nigeria

Under kvällen för terrorattentaten i Paris lanserade Facebook för första gången en så kallad safety check-funktion för sina medlemmar, som låter personer i närområdet "checka in" för att anhöriga ska kunna se att de är i säkerhet.
Facebook har fått kritik för att ha aktiverat funktionen under händelserna i Paris, men inte under kvällen innan då även Beirut utsattes för terrorattentat.
Nu har Facebook valt att aktivera säkerhetsfunktionen även för invånarna i Yola, Nigeria där en bomb tog 32 personers liv under tisdagskvällen, rapporterar Dagens Nyheter.
Efter bombdådet vid en marknadsplats i Yola, Nigeria där 32 personer dödades på tisdagskvällen har Facebook för andra gången aktiverat sin Safety check-funktion vid ett terrorattentat.
"Vi har aktiverat Safety check igen efter bombningen i Nigeria i kväll. Efter Parisattackerna förra veckan bestämde vi oss för att använda Safety Check vid fler tragiska händelser i fortsättningen. Vi arbetar nu snabbt med att utveckla kriterier för en ny policy och bestämma när och hur den här servicen är mest användbar," skriver Facebooks grundare Mark Zuckerberg på sin Facebook-sida.