Sångerskan Adele. Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Sångerskan Adele. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Adele uppges rata Spotify med nya albumet

Den brittiska sångerskan Adeles nya album "25" kommer inte att läggas ut på den strömmade musiktjänsten Spotify, skriver New York Times.

NYT citerar tre personer som ska ha direkt kännedom om detta. En talesman för Adele vill inte kommentera saken.

Strömmad musik är det snabbast växande och mest inkomstbringande sättet för skivindustrin att tjäna pengar, men många artister tycker att de fortfarande får för litet betalt men tvingas ändå acceptera villkoren för att få sin musik spridd. Större artister som Adele vid sidan av de amerikanska sångerskorna Taylor Swift och Beyoncé anses dock vara några superstjärnor som har möjlighet att påverka villkoren för sin del.

Ifjol drog till exempel Swift tillbaka sin musik från Spotify för att hon tyckte att tjänsten inte satte ett tillräckligt högt värde på hennes musik.

Spotify säger i ett uttalande, enligt den brittiska tidningen The Guardian att "Vi älskar och respekterar Adele, precis som hennes 24 miljoner fans på Spotify. Vi hoppas att hon snart kommer att ge dessa fans möjligheten att njuta av "25" precis som hennes tidigare album "19" och "21".

"25" väntas inte heller bli strömmat på Apple music. Swift hade inte heller tänkt lägga ut sin musik på Apple music men ändrade sig då företaget gick med på en ersättning till henne.

I vår 0850-sändning i P1 denna lördag den 21 november kommer Kulturnytts Tali da Silva att recensera "25".

Låten "Hello" från "25" har släpptes i förväg under hösten och blev då den första digitala singeln att sälja i mer än en miljon exemplar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".