Gina Dirawi årets SVT-julvärd. Foto: Claudio Bresciani/TT
Gina Dirawi årets SVT-julvärd. Foto: Claudio Bresciani/TT

Gina Dirawi årets julvärd i SVT

Gina Dirawi får ännu ett prestigefullt programledaruppdrag. Den här gången som julvärd i Sveriges Television

Dirawi blir den 15:e och yngsta julvärden i ordningen, 25 år gammal.

- När jag kollade på Arne Weise som liten var han alltid så närvarande och hade mycket värme, en person man ville ha i sitt vardagsrum. Jag ska försöka ta mig an de egenskaperna, jag vill jobba med hjärtat, säger Gina Dirawi om sitt nya uppdrag.

Tidigare i veckan offentliggjorde SVT att det Gina Dirawi blir huvudprogramledare för nästa års Melodifestival, och hon är också en av tre programledare under Musikhjälpen i december i SVT och SR, vid sidan av Linnea Henriksson och Kodjo Akolor, men hur orkar hon?

- Jag orkar. Jag presterar bra under stress och press, sade hon i samband med presskonferensen för det tidigare i veckan.

Gina Dirawi har varit programledare för Melodifestivalen 2012 och 2013. Hon har också lett galor som Kristallen, Grammis och suttit i glasburen under tre tidigare uppsättningar av Musikhjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista