Gunhild Carling. Foto: Per Larsson/TT.
Gunhild Carling. Foto: Per Larsson/TT.

Gunhild Carling byter ut bröderna i bandet

Gunhild Carlings samarbete med flera kulturskolor i landet blev ifrågasatta efter att hennes bröder protesterat mot ett flyktingboende. Nu har Gunhild Carling bytt ut bröderna mot två andra musiker. 

Det skriver Kvällsposten.

Tidigare i höstas blev det känt att Gunhild Carlings bröder protesterade mot planerna på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Ingelsträde Skola. Bröderna Carling har själva tagit avstånd från anklagelserna om främlingsfientlighet.

Men det ledde till flera avbokningar. Bland de arrangörer som uppges ha avbokat bandet finns ett av Sveriges största lindy-hop event, Snowball, som äger rum i mellandagarna.

Gunhilds samarbete med kulturskolor runtom i Sverige har också blivit ifrågasatt. Samarbetet innebär bland annat att kulturskolornas elever bjudits in till konserter för att spela med Gunhild och bandet.

På Kulturskolan i Varberg välkomnar Malin Svarfvar det faktum att Gunhild Carling gått ut offentligt och tagit avstånd mot all form av främlingsfientlighet.

Hon har också fått besked om att bröderna Carling inte kommer att spela i bandet.

– Nu är det bara Gunhild och andra musiker. Jag tycker att det har löst sig bra, säger Malin Svarfvar till tidningen.

Malin Svarfvar har varit i kontakt med andra kulturskolor som även de svängt i frågan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".