Ur "Siv sover vilse" Foto: Gabriel Mkrttchian
Ur "Siv sover vilse" Foto: Gabriel Mkrttchian

Svensk barnfilm tävlar på filmfestivalen i Berlin

"Siv sover vilse", regisserad av Catti Edfeldt och Lena Hanno Clyne, har bjudits in att tävla i 2016 års upplaga av festivalen i Berlin, i sektionen för barnfilm "Generation Kplus". 


– Det är en historia om komplexiteten i vänskap, om att hitta sin egen röst och en av de viktigaste frågorna i vår tid, att handskas med det nya och det okända, berättar regissörerna i ett pressmeddelande. 

"Siv sover vilse" handlar om sjuåriga Siv, som för första gången sover över hos sin nya kompis Cerisia. Den svenska filmen "Siv sover vilse", som bygger på Pija Lindenbaums barnbok med samma namn, kommer att få sin världspremiär vid Berlins filmfestival i februari nästa år. Den har svensk premiär hösten 2016.  

Upplevelsen blir lite jobbig för Siv men hon får sällskap på natten av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar. I rollerna finns bland andra debutanten Astrid Lövgren, som spelar Siv, samt Henrik Gustafsson, Lilly Brown och Valter Skarsgård.

Berlins filmfestival har också tidigare år haft flera svenska barnfilmer representerade.

Läs mer om Berlins filmfestival

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".