The Beatles. Foto: Scanpix

Julafton för Beatles-fans - album släppta efter midnatt

Eleanor Rigby av Beatles
9:37 min

Dags för en tidig julklapp för alla Beatlesfans därute. Beatles musik ges ut på en rad strömningssajter med premiär på julafton, rapporterar BBC.


Med premiär på julafton ges Beatles musik ut på en rad strömningssajter, däribland Spotify, Apple Music och Google Play, det skriver BBC.

Det har ofta dröjt innan Beatles musik funnits att få tag på digitalt. Gruppens musik dök upp på Itunes först 2010 och då såldes två miljoner Beatles-låtar på en vecka.

En av anledningarna till dröjsmålen är att man har värnat om nyutgåvor och retrospektiv, som i Beatles fall genererar stora summor, skriver BBC.

Beatles är en av musikhistoriens absolut största framgångssagor, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".