Lena Dunham Norman Lear
Foto: Lisa Bergström

Lena Dunham och Norman Lear om politiskt korrekt tv

4:36 min

"We're making a change" - så twittrade Oscarsakademin igår när det stod klart att de efter den kritik som uppstått efter att Oscarsnomineringarna offentiliggjordes, nu kommer att rekrytera nya ledamöter för att öka mångfalden i akademin. Och mitt i diskussionsstormen om vithetsnomern inom amerikansk filmindustri så pågår en av USAs mest inflytelseirika filmfestivaler, i Park city Utah i USA. Sundance filmfestival, som fokuserar på independentfilm. Och i Klippiga bergen så finns förutom amerikanska filmare även vår kulturkorrespondent Lisa Bergström.

– Jag kan inte bärga mig tills jag får höra programledaren Chris Rock kommer att göra med den här diskussionen, sade Norman Lear, en välkänd tv-producent vid ett samtal han hade med Lena Dunham.

De två diskuterade också hur man ska göra TV-serier. Norman Lear ligger bakom bland annat "All in the family" och "Jeffersons".

– Han är en pigg och kreativ 93-årig demokratikämpe, säger Lisa Bergström. 

På festivalen visas en dokumentärfilm om honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista