Jönköping årets jazzkommun

Riksförbundet Svensk jazz' styrelse har utnämnt Jönköping till årets jazzkommun.

Skälet är att Jönköpings jazzklubb efter omstarten 2006 har "lagt ner stor möda och etablerat en mycket professionell verksamhet", enligt motiveringen.

Svensk jazz lyfter fram betydelsen av samarbetet mellan kommunen, konserthuset Spiran och jazzklubben, och skriver i motiveringen att "ett rikt jazzliv växer i ett rikt kulturliv och Smålands musik och teater genomför årligen 1400 kulturevenemang och av dem hälften på just Kulturhuset Spira som därför är ett självklar del av livet för varje kulturintresserad Jönköpingsbo".

- Det har varit fantastiskt att följa den utveckling som jazzen haft i Jönköping sedan 2006. Vi fick se ett fantastiskt exempel på vilket engagemang Jönköping kan uppbåda i samband med vårt nationella projekt för att sprida jazz till fler, "Jazzify!" Jönköping bidrog på ett enastående sätt med att sprida jazzen till fler, säger förbundets ordförande Magnus Thuvesson enligt ett pressmeddelande.

Utdelningen kommer att ske i samband med riksförbundets årsstämma "Jazzriksdagen" den 14 maj i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".