Rihanna ft Drake - Work
Foto: Pressbild

Hur är Rihannas nya album "Anti"?

"Chock kommer det nog inte vara så länge"
5:40 min

I går överraskningssläppte en av världens största popstjärnor, 27-åriga Rihanna från Barbados, en ny låt som hon gör tillsammans med en av världens största rapartister, kanadeniska Drake.

Work heter den nya singeln från en av världens största popstjärnor, 27-åriga Rihanna från Barbados, den kom igår, och i natt släppte hon också så sitt efterlängtade och uppskjutna album "Anti".

Välkommen till P1 Kultur Rebecka Hedström, skribent på Nöjesguiden och Ren av Sveriges främsta Rihanna-kännare.

Albumet kom ju som en överraskning, även fast jag läste i New York Times i morse att det släpptes några timmar efter att ha läckt. Och hon är ju inte den första som släpper ett album oannonserat, artister Beyoncé gjorde det med sitt album Beyoncé för drygt två till tre år sen.

Varför släpper artister bara oannonserat nu, och hur länge kan de hålla på så?

- Bra fråga. Ett releasedatum betyder inte så mycket nu. Jag tycker att det är bra om de bara ger musik rakt av i stället för att flytta datum och bara locka. Chock kommer det nog inte vara så länge till.

Rihanna kommer till Stockholm på turné 4 juli och spelar i Köpenhamn 7 juli.

Hör hela kommentaren i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".