Leonardo DiCaprio i "The Revenant". Foto: AP/TT
Leonardo DiCaprio i "The Revenant". Foto: AP/TT

"The Revenant" – en jättebamsing till film

2:11 min

Idag är det svensk premiär för en av de mest omtalade filmerna inför årets Oscarsgala: "The Revenant" som fått 12 Oscarsnomineringar, bland annat till Leonardo di Caprio i huvudrollen och till regissören Alejandro Gonzalez Iñárritu. Filmen utspelar sig på 1820-talet i USA då västern fortfarande var vild och det är inte minst en scen med björn som väckt uppmärksamhet. Måns Hirschfeldt har sett "The Revenant".

– Jag tycker att det är björnens förtjänst att det blivit någon film överhuvudtaget för den kommer rätt tidigt in i historien och sliter, närmast lustfyllt, huvudpersonen Glass fullkomligt sönder och samman, säger Måns Hirschfeldt. 

Det låter jobbigt?

– Det är jobbigt på parodins gräns om jag ska vara elak. Det är också ibland så bortom det rimliga att man ibland tappar koncentrationen och tänker "jaså hur snabbt läkte det där benet egentligen" och "nog borde han väl frusit ihjäl redan första gången han hamnade i floden" och sådant.

Hela recensionen av "The revenant" finns i ljudlänken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista