Pia Kjaersgaard. Foto; AP/TT.
Pia Kjaersgaard. Foto; AP/TT.

Pia Kjaersgaard vill att satirteckning tas bort

Den tidigare partiledaren för Dansk folkeparti, numera talmannen i danska Folketinget, Pia Kjaersgaard, tycker att den brittiska tidningen The Guardian ska dra tillbaka och ta avstånd från den satirteckning som publicerades av tidningen igår. Det sade hon i en intervju i danska TV2 igår.

Teckningen föreställer den danske statsministern Lars Lökke Rasmussen, med en armbindel som ska få betraktaren att tänka på nazismen och i pratbubblan står det "Det är en förolämpning att jämföra oss med nazisterna".

Teckningen ska enligt The Guardian ses som en kommentar till beslutet i Danmark i onsdags att beslagta föremål värda mer än 10 000 danska kronor, från flyktingar som kommer till Danmark, det som kallats för "smyckeslagen"

Pia Kjaersgaard, var en av dem som 2006 försvarade publiceringen av Muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten.

Hon säger nu att det är skillnad på de två publiceringarna, och menar att det som hänt nu är att en dansk lag missförståtts och att rapporteringen kring den nya lagen fått för stora proportioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista