Scen ur trailern till Granny's dancing on the table.
Scen ur trailern till Granny's dancing on the table.
GÖTEBORG FILMFESTIVAL

Hanna Sköld om den mörka uppväxtskildringen "Granny's dancing on the table"

"Idén kom ifrån att jag själv har erfarenhet av att växa upp både isolerat och med en våldsam pappa"
6:35 min

I helgen drar Göteborgs filmfestival igång. En av de åtta filmer som tävlar om The Dragon Award och en miljon kronor är Granny's Dancing On The Table av Hanna Sköld - en delvis självbiografisk barndomsskildring om isolering och misshandel.

Granny's Dancing On The Table är en barndomsskildring om en flicka som växer upp isolerat med sin pappa, en uppväxt som präglas av att han misshandlar henne - både psykiskt och fysiskt.

Delar av filmen är animerad, och i de delarna får vi se hur flickan, Einis, fantiserar om orsakerna till att pappan blev våldsam och aggressiv.

- Idén kom ifrån att jag själv har erfarenhet av att växa upp både isolerat och med en våldsam pappa. Jag har funderat väldigt mycket på de här frågorna och intresserar mig för mekanismerna bakom våldet, säger regissören och manusförfattaren Hanna Sköld.

Hanna Sköld var gäst i fredagens P1 Kultur - lyssna på hela hennes samtal med programledaren Roger Wilson i ljudlänken ovan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".