Marie Lundström. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Lundström tipsar om vårens mest intressanta böcker

Marie Lundström tipsar om böcker att se fram emot
5:32 min

På lördag har P1:s litteraturprogram Lundströms Bokradio säsongspremiär. Och inför vårens finns mycket spännande litteratur att se fram mot menar programledaren Marie Lundström.

Missa inte premiären av Lundströms bokradio i P1 på lördag

– Det är en väldigt rolig och fin bokvår som väntar oss, säger Marie Lundström.

Vad kan du säga om vårens utgivning?

– Vårarna är alltid lite roligare än höstarna, när det gäller böcker, de är lite friare. Det kommer debutanter, mycket lyrik och även en hel del gamla klassiker i nya fina utgåvor, bland annat kommer George Orwells essäer. De tror jag kan vara hur bra som helst.

– Ebba Witt Brattström kommer med en samling artiklar och essäer, och hon är också med i Lundströms bokradio i första programmet. Hon tar ett livtag på Kulturmannen i sin roman. 

Ser du någon trend eller tema i vår?

– Det jag tänkt på är att ibland undrar jag över hur många böcker man kan skriva om kärlek och död. Och svaret är nog att man kan skriva hur många som helst! Jag skulle säga att i vårens första böcker är det mycket kärlek och död, säger Marie Lundström.

– Jag ser fram emot att få ta del av Kazuo Ishiguros nya roman, den första på tio år. Och faktiskt ska vi ha bokcirkel om hans mest kända bok "Återstoden av dagen". Den har jag faktiskt inte läst!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".