Den finske författaren Tommi Kinnunen är aktuell på svenska med sin debutroman "Där vägarna möts". Här på bild tillsammans med Marie Lundström, som har en fin Vietnamesisk keps på sig.
Den finske författaren Tommi Kinnunen är aktuell på svenska med sin debutroman "Där vägarna möts". Tommi hörs i Lundströms bokradio på lördag! Foto: Fredrik Olsson

Författaren Tommi Kinnunen åt fyra dussin pannkakor mitt i natten - för att förstå hur det känns att äta

0:58 min

Den finske författaren Tommi Kinnunen kommer idag med sin andra roman "Lopotti". Det är en fristående fortsättning på debuten – ”Där vägarna möts” – som precis är utgiven på svenska och har fått mycket fint beröm.


I Finland blev just debuten en veritabel försäljningssuccé med 50 000 sålda exemplar, och boken är skriven med hela kroppen, säger Tommi Kinnunen.

- Jag måste gå runt i hela huset när jag skriver, för att med kroppen göra precis det jag skriver om. En gång stekte jag 40 plättar (pannkakor), mitt i natten, för att jag inte visste hur man äter. Jag var tvungen att känna hur det känns i munnen, och i halsen. Hur maten åker ner i magen.

Ännu är det inte bestämt om den nya romanen "Lopotti" kommer att översättas till svenska, men hela intervjun, där Tommi Kinnunen berättar om den på svenska nyligen utgivna ”Där vägarna möts” hör du i

Lundströms bokradio klockan 08.05 på lördag


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista