Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
1 av 4
Foto: Vilhelm Stokstad/TT. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Arnaud, överlevande från Bataclan på väg in till konsert. Foto: Beatrice Janzon/Sveriges radio.
2 av 4
Arnaud, överlevande från Bataclan på väg in till konsert. Foto: Beatrice Janzon/Sveriges radio.
Foto: Beatrice Janzon/Sveriges radio.
3 av 4
Det var stor säkerhet runt kvällens spelning i Paris. Foto: Beatrice Janzon/Sveriges radio.
Rockband på scen inför publik. Foto: Marion Ruszniewski/Rock & Folk/TT.
4 av 4
Foto: Marion Ruszniewski/Rock & Folk/TT.
Terrordådet i Paris

Eagles of Death Metal avslutar sin konsert i Paris

1:37 min

I kväll ska det amerikanska rockbandet Eagles of Death Metal avsluta konserten i Paris som avbröts av terroristattackerna den 13 november.

Men det blir på en annan scen den här gången, inte på Bataclan, och bandet och arrangörerna vill ha ett diskret evenemang. 90 personer dog vid attacken mot konsertsalen. Så här säger en mamma som förlorade sin dotter.

– Det är viktigt för mig att för att göra min dotter lite levande igen, säger mamman Patricia Correia till franska tv-kanalen BFMTV.

Konserten på Bataclan blev avbruten när terroristerna kom in och började skjuta, en attack mot unga och mot nöjeslivet.

Den här gången ska Eagles of Death Metal uppträda på den legendariska scenen Olympia, med rigorös säkerhet. Överlevande, anhöriga och politiker är speciellt inbjudna. Konsertlokalen Bataclan är fortfarande stängd och öppnar senare i år.

Mycket är hemligt kring den känsliga konserten. Bandet vill hedra sina fans som dog under spelningen i november och vill inte ha mycket uppmärksamhet eller kommersiellt fokus här i Paris.

Bandet spelade i Stockholm och i Oslo i helgen. Sångaren Jesse Hughes sa till NRK i Oslo att konserten i Paris blir större än en show. Han vet inte riktigt vad det blir men att de velat förbereda sig så mycket som möjligt och känna sig glada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista