Poeten Mats Söderlund med Marie Lundström
Mats Söderlund är aktuell med ny och jättestor diktsamling Foto: Fredrik Olsson

En självbiografisk diktsamling i jätteformat – poeten Mats Söderlund kommer med nytt

0:59 min

Mats Söderlund släpper idag sin nionde diktsamling – Årorna i Flocktjärn. Det är en ovanlig diktsamling. Dels är den enorm i formatet, dikterna böljar fram på A3-stora sidor, och få bokhyllor kommer att rymma den. Dessutom är den självbiografisk, berättar Mats Söderlund.

Missa inte hela samtalet med Mats Söderlund i Lundströms bokradio

- Den är ju en slags bearbetning som handlar om att stå ut med det bagage som man har som kanske är lite tungt att bära, fortfarande. Jag var väldigt utsatt i låg- och mellanstadium, och det är som att jag aldrig riktigt kommer undan mobbarna.

Är den självbiografisk?

- Ja, det kan man absolut säga! Jag vill lansera den som en självbiografisk diktsamling. Vad nu självbiografisk är för något, eftersom samlingen samtidigt är helt absurd. Men jag har verkligen ansträngt mig för att hålla de konkreta detaljerna så nära det riktiga materialet som möjligt, säger Mats Söderlund.

Hela intervjun hör du i Lundströms bokradio på lördag:

Lundströms Bokradio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista