Wagner Moura spelar Pablo Escobar i TV-serien "Narcos". Foto: Daniel Daza/Netflix/AP.
Wagner Moura spelar Pablo Escobar i TV-serien "Narcos". Foto: Daniel Daza/Netflix/AP.

Netflix anses strida mot moraliska värderingar i Kenya

I Kenya har en debatt kring Netflix blossat upp sedan streamingstjänsten lanserades på kontinenten i början av året.


Myndigheten som reglerar bland annat film och rörlig bild i landet, The Kenya Film Classification Board, varnar för att filmer och serier som visas skulle ha dålig inverkan på barn och att innehåll med våld, sex och droger strider mot landets "moraliska värderingar". Man kräver att streamingtjänsten anpassar sig till landets regler när det gäller åldersgränser för innehåll.

Enligt kenyanska Daily Nation lyfter myndigheten fram serier som "Narcos" och "Beast of No Nation" som exempel som inte bör finnas tillgängliga för barn.

I en uttalande till nättidningen Quartz säger Netflix att det redan finns en funktion som gör det möjligt för föräldrar att begränsa utbudet för barn och att användare får använda sitt omdöme i förhållande till innehållet.

Myndigheten som har till uppgift att upprätthålla landets moraliska värderingar gjorde så sent som förra veckan också ett uttalande om att man ser att Netflix anpassar sig till landets regler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista