Ulf Lundell. Foto: Sveriges Radio
Ulf Lundell. Foto: Sveriges Radio

Hur är livet i "Lundellbunkern"?

Flera fördomar har tvättats bort
4:34 min

Under nästan 70 dagar har tre personer lyssnat på Ulf Lundells samlade produktion, från 1975 till 2015, 68 skivor: en skiva varje dag. Och det hela avhandlas i podden "Lundellbunkern".

De tre som lyssnat är Tommie Jönsson, Maja Åström och Johannes Klenell.

Alla är de Lundell-noviser - som successivt betat sig igenom Ulf Lundells mastodont-box "Hemåt genom Rift Valley", och sedan avhandlat en skiva i taget i podden "Lundellbunkern".

På onsdag kväll går maratonlyssningen i mål på Södra teatern i Stockholm där sista avsnittet av Lundellbunkern kommer att spelas in, under ledning av Annika Lantz.

Ingen av de tre var något Lundellfan från början.

– För min del gick jag in med ganska mycket fördomar, säger Tommie Jönsson. Några har bekräftats, men många av dem har tvättats bort. Och det är jag ganska glad för.

Vilken har tvättats bort?

– Jag trodde att varenda låt skulle handla om Kvinnan med stort K och Mannen med stort M, säger Tommie Jönsson. 

– Jag hade en fördom om att han var helt humorbefriad, men så var det inte, säger Maja Åström.

– Min fördom var mer diffus, jag var 19 när Fittstim kom och innan dess hade jag inte direkt någon uppfattning om honom, men efter det blev han en symbol för föräldragenerationens mansgris, utan att jag egentligen visste varför. Så för mig var det här en intressant resa. Jag hade många åsikter, men visste egentligen ingenting, säger Johannes Klenell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".