Missnöjd museipersonal inom Göteborgs stad

Den senaste medarbetarundersökningen från Göteborgs stad ger återigen lägst betyg till Röhsska museet, men det är Sjöfartsmuseet som har rasat mest.

Enligt Göteborgs stads nya medarbetarundersökning rankas kulturförvaltningen lägst av stadens samtliga fackförvaltningar, skriver Göteborgs-Posten.

Och allra sämst ställt är det återigen på Röhsska museet, som får det rekordlåga indexet 24 av 100. Fler än sex av tio medarbetare på museet uppger att de är direkt missnöjda med sin arbetssituation, och över hälften av personalen vill inte alls rekommendera Röhsska som arbetsplats. Resultatet följer på en turbulent höst, då två av museets enhetschefer slutade efter att öppet ha kritiserat sin egen personal.

En överraskning är att Sjöfartsmuseet tappar mest sedan den senaste undersökningen som kom för två år sedan - från en topplacering på skalan till ett resultat under genomsnittet.

– Det viktigaste är att vi har resultatet och skaffar oss en gemensam uppfattning om hur vi ska jobba vidare, säger Sjöfartsmuseets chef Björn Varenius till GP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista