Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor och Nicole Kidman i Secret in their eyes. Foto: Scanbox Entertainment.
Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor och Nicole Kidman i Secret in their eyes. Foto: Scanbox Entertainment.

Secret in their Eyes. Roberts och Kidman väljer väg! Smink, inte smink?

Jenny Teleman om Secret in their eyes
2:35 min

Ett drama om rättvisa, poliser och hämnd som Billy Ray har regisserat, men varför?

Jag undrar, jag undrar om det kan vara så att hela detta kriminaldrama enbart har två vingliga magra ben att stå på.

Ett - att Nicole Kidman. marknadsförd som snövita rashäst som hon är ska ha en flirt med en svart elegant grånad skådepelare Chiwetel Ejiofor och därmed rendera den här historien lite liberal lättfara och modern flärd..

Två - att Julia Roberts ska introduceras som karaktärskådespelare för gott nu.

Ety nedsminkad, naturligt åldrad, hårt sörjande intar Roberts scenen som FBI kriminalare utan gängse kvinnoglitter bredvid den hårt opererade dyra riksåklagaren Nicole Kidman. Jag vet. Det finns oftast inget skäl att kommentera kvinnliga skådepelares utseende som del av ett omdöme om en film men här är de bägges val inför de kommande tjugo årens eventuella fortsatta karriär så väldigt i ögat, att de ingår i tankarna kring vad denna långsamma, stelspelade thriller har för poäng.

Själva historien handlar om en ung mördad kvinna, där sprack lite det nyskapande med den filmen, ett fall som inte blev löst förrän nu och en moders hämnd. Den innehåller två bra scener. När Julia Roberts hittar flickan i en container och bryter samman i ett nästan äkta utförd förtvivlad gråtattack. Cirka trettio sekunder av slutscenen när någon närmar sig ett galler.

Ja det var väl allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".