Prisbelönte och bästsäljande Kate Atkinson, här med sin förra bok ”Liv efter liv” – nu aktuell med nya romanen ”En Gud i spillror”.
Prisbelönte och bästsäljande Kate Atkinson, här med sin förra bok ”Liv efter liv” – nu aktuell med nya romanen ”En Gud i spillror”. Foto: Ben Stansall, TTBild

Kate Atkinson älskar symfoniska slut

9:21 min

I P1 Kultur Special möter vi den rätt bakfulla och bästsäljande författaren Kate Atkinson i ett slottsliknande hotell i Edinburgh.

Kate Atkinson är tillbaks på svenska med en ny roman om familjen Todd. Den här gången handlar det om den före detta krigspiloten Teddy Todd och hans liv som snäll och tråkig. Den nya romanen heter "En gud i spillror"  och är en slags fristående fortsättning på den tidigare kritikerrosade ”Liv efter Liv”.

För vår reporter Sofia Olsson berättar hon om hur svårt det är att skriva om snälla personer, hur hon själv fascineras av andra världskriget och hur fiktionen är ett sätt att pröva nya vägar utan begränsningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista