Eye in the Sky
Helen Mirren som överste Powell i Eye in the Sky

Drönarthriller med kylig konsekvens

"Man sitter som en häst mellan två illasmakande hötappar och måste äta en av dem"
1:56 min

Den brittiska thrillern Eye in the Sky med bland andra Helen Mirren och Alan Rickman i huvudrollerna har svensk premiär idag. Det blev Alan Rickmans sista film och den är regisserad av Gavin Hood som tidigare gjort det sydafrikanska Oscarsbelönade dramat "Tsotsi". Och Eye in the Sky utspelar sig också på den afrikanska kontinenten... och samtidigt inte. 

Det här en film som utspelar sig på marken, i luften och olika på bildskärmar och olika platser i världen, helt samtidigt och närmast i realtid. Eye in the Sky är en drönarthriller om hur den brittiska militären försöker fånga Al-Shabaabterrorister. Men det finns förstår också en liten flicka som står och säljer bröd bredvid terroristernas hus och som hamnar i skottlinjen.

Med moralfrågan i centrum så sitter man i biostolen som en häst mellan två illasmakande hötappar och måste äta en av dem. Det finns igen hjälte att hålla i handen, ingen har självklart mer rätt än nån annan och det svårt att ens önska att den här filmen ska välja endera vägen...

Klicka på länken ovan för att höra hela Måns Hirschfeldts recension av Eye in the Sky. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".