Sångaren i Eagles of Death Metal - Jesse Hughes - fotograferad inför en spelning på Debaser Medis i Stockholm i vintras.
Sångaren i Eagles of Death Metal - Jesse Hughes - fotograferad inför en spelning på Debaser Medis i Stockholm i vintras. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Franska festivaler avbokar Eagles of Death Metal

Två franska musikfestivaler avbokar det amerikanska bandet Eagles of Death Metal sedan sångaren gjort kontroversiella uttalanden i radio. Det rapporterar Kulturnyheterna i SVT.

"Då vi inte överhuvudtaget kan gå med på de uttalanden som Jesse Hughes, sångaren i Eagles och Death Metal, nyligen gjorde i amerikansk media, har festivalerna Cabaret Vert och Rock en Seine nu valt att ställa in gruppens konserter denna sommar. Vi tackar för er förståelse", skriver de båda festivalerna i en gemensam presskommuniké.

Uttalandena ska ha gjorts i den konservativa kanadensiska radiokanalen The Rebel Media. Där talar han bland annat om "arabernas svartsjuka" och förklarar de höga dödssiffrorna vid massakern på Bataclan med Europas stränga vapenlagar. Hughes menar sig också ha sett muslimer fira dåden i Paris.

Den 13 november 2015 mördades 130 personer runt om i Paris, varav 89 inne på konsertlokalen Bataclan där flera terrorister öppnade eld mot publiken under en spelning med Eagles of Death Metal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".