Bloggar och privata mobiltelefonfilmer kompletterar nyhetsrapporteringen

Journalistik och ögonvittnesskildringar smälter samman när bloggar och privatpersoners mobilfotografier blir en del av nyhetsmediernas rapportering om Londonattentaten.

Det är inte bara politiska debattörer som kommenterar terrorattentaten i London. Med den nya tekniken smälter traditionella nyhetsmedier och ögonvittnesskildringar samman. Många nättidningar länkar redan nu direkt till privatpersoners bloggar och foton. Under gårdagen använde många bloggare sina websidor för att skriva enkla meddelanden om att de var välbehållna.

Men det finns också dramatiska skildringar på nätet. Bara någon timme efter bombdåden kunde man läsa texten ”Surviving a terrorist attack” på en brittisk blogg, skriven av en passagerare som åkte på tåget vid Edgeware Road om upplevelserna från en skenande tunnelbanevagn, om rökfyllda vagnar och panikslagna människor - och den långa väntan på hjälp och läkarvård.

Men ögonvittnesskildringarna finns också i annan form. Det finns fotobloggar som samlar olika privatpersoners foton från terrordådet, och BBC har lagt upp flera filmer som folk har tagit med mobiltelefoner på sin hemsida. Inifrån en tunnelbanevagn i väntan på evakueringen, eller tagna en stund efter att dubbeldäckaren sprängdes.