Dag Celsing
Foto: Foto Jonas Bilberg

Kritiserad länsmusikdirektör avgår

Dag Celsing avgår som direktör för Västmanlandsmusiken.

- Länsmusiken har gått in i en ny fas och organisationen behöver en nytändning efter en period av ekonomiska svårigheter. Därför är Celsing och jag överens om att det bästa för organisationen är att en ny chef rekryteras, säger Västmanlandsmusikens socialdemokratiska ordförande Anders Teljebäck i ett pressmeddelande.

Dag Celsing har fått hård facklig kritik för att ha drivit ledningens förslag att lägga ner Västerås sinfonietta och därmed försämrat den psykosociala miljön.

Celsing beklagar för P4 Västmanland att medarbetare känt obehag men menar att det varit oundvikligt då Västmanlandsmusiken haft ekonomiska svårigheter. Varför han nu avgår vill han inte kommentera ingående:

– Vi har en överenskommelse som jag är mycket nöjd med, säger Celsing till P4 Västmanland.

Celsing stannar till årsskiftet och kommer att slutföra arbetet med budget och verksamhetsplan för 2017. Från och med den 1 januari kommer Västmanlandsmusikens kommunikationschef Michael Käck vara tillförordnad direktör till dess att en ny direktör är på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".