Justin Trudeau, Tori Amos, John Cale minns Cohen
Justin Trudeau, Tori Amos och John Cale minns Cohen. Foto: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP, Mats Andersson/TT, Jurek Holzer SvD/TT

Artistkollegorna minns Leonard Cohen

"Världen har förlorat en ömsint själ"
2:02 min

Leonard Cohen kom från Kanada och där har bland andra premiärministern Justin Trudeau reagerat på artistens bortgång.

– Ingen annan artists musik har känts och låtit så som Leonard Cohens, skriver Justin Trudea på sitt twitterkonto, snart efter det att beskedet kom att Leonard Cohen gått bort.

– Han talar till alla generationer. Kanada och världen kommer sakna honom fortsätter Trudea.

Cohens artistkollegan John Cale som är en i raden av alla som tolkat hans klassiska låt "Hallelulja" skriver i samma forum:

– Det är mycket upprörande att höra att Leonard gått vidare. Världen har förlorat en ömsint själ ikväll. Vi tackar dig för de många gåvor som du gett oss.

Justin Timberlake, Regina Spektor, Boy George och Carol Kinguttrycker alla sin sorg och saknad och det kanadensiska bandet Arcade Fires sångare Win Butler skriver:

– Nästa år kan bara bli bättre. Att se Leonard Cohen promenera på St Laurent Street när jag var 21, var nog för att få mig att känna att jag hade ett hem.

Det är många artister som gjort egna versioner av Leonard Cohens musik, En av dem är Tori Amos.  Hon väljer att uttrycka sin sorg på twitter, med textrader från Cohens "Famous blue raincoat".

"Thanks for the trouble you took from her eyes, I thought it was there for good so I never tried. "

Och så avslutar hon:

"Sincerely, L Cohen"
Med vänlig hälsning L Cohen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".