Hamilton
"Hamilton" på Broadway i New York. Foto: Charles Sykes

Blivande vicepresidentens teaterbesök väcker reaktioner i USA

Agneta Furvik om bråket efter blivande vicepresidentens teaterbesök
2:32 min

I fredags när USA:s blivande vicepresident Mike Pence besökte musikalen "Hamilton" på Broadway i New York blev han utbuad och skådespelare höll ett tal om sin oro över den kommande regeringen. Därefter har utspel för och mot det här agerandet fyllt sociala medier.

Teaterkritikern Trump: Musikalen Hamilton "ytterst överskattad"

Musikalen "Hamilton" är en av de senaste årens största teatersuccéer på Broadway i New York. Men när USA:s blivande vicepresident Mike Pence satt i publiken i fredags gav en av huvudrollsinnehavarna, Brandon Victor Dixon, uttryck för sin och sina medaktörernas oro över den tillträdande regeringen. Därefter har utspel för och mot det här agerandet fyllt sociala medier.

Donald Trump fördömde händelsen på teatern i några tweets och skrev bland annat att teatern ska vara en "safe and special place", en säker och speciell plats. Just uttrycket safe space har väckt en del reaktioner.

Agneta Furvik, Sveriges Radios korrespondent i New York, ger oss en lägesrapport. Lyssna på samtalet med henne i ljudlänken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".