Neil Young.
Neil Young. Foto: Rich Fury/TT

Neil Young vädjar till Obama

Artisten Neil Young vädjar till USA:s president Barack Obama om att han ska medla i striden om en kritiserad oljeledning i delstaten North Dakota, skriver The Guardian.

Medlemmar av folkgruppen Standing Rock Sioux och miljöaktivister hävdar att ledningen hotar vattenförsörjningen till ursprungsbefolkningens reservat.

Young firade sin 71:a födelsedag med att uppträda för dem som samlats för att demonstrera mot oljeledningen.

"Lägret växer i takt med att vintern anländer. Det är ett uppvaknande. Alla är här tillsammans och står starka inför den upprörande, onödiga och våldsamma aggressiviteten som de militariserade lokala och statliga brottsbekämpande myndigheterna uppvisar. Myndigheterna tycks mest vara intresserade av att skydda dem som tjänar på oljeledningen. Vi kallar på dig, president Barack Obama, för att du ska kliva in och omedelbart få slut på våldet mot de fredliga demonstranterna", skriver Young i ett inlägg på Facebook.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".