Carrie Fisher i Star Wars
Foto: Chris Pizzello/TT, TT

Star Wars-skådespelare drabbad av hjärtstopp

Skådespelerskan Carrie Fisher - mest känd för sin roll som prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna - kämpar för sitt liv på sjukhus efter att ha drabbats av en hjärtattack på ett flygplan. Hennes tillstånd beskrivs som kritiskt.

Händelsen inträffade på ett flyg från London till Los Angeles under gårdagen och den 60-åriga skådespelerskan fördes till sjukhus så snart flygplanet landat. Hennes bror Todd Fisher beskriver hennes tillstånd som kritiskt och tillbakavisar tidigare uppgifter om att Fisher skulle må bra, rapporterar Reuters.

– Det är inte rättvisande att kalla tillståndet stabilt. Jag säger inte att hon mår bra eller dåligt. Hon är på intensiven, säger han.

Enligt Los Angeles Times drabbades Fisher av hjärtattacken 15 minuter före landning och en källa uppger att skådespelerskan var "i stor nöd". BBC återger flera twitterinlägg från passagerare på samma flygplan, som skriver att Carrie Fisher slutade andas under flygningen och fick hjärtlungräddning av vårdpersonal som också befann sig på planet.

Under morgonen har flera kända profiler uttryckt sitt stöd för Fisher. Bland andra Mark Hamill, som spelar Luke Skywalker i "Stjärnornas krig"-filmerna.

Carrie Fisher släppte nyligen sin självbiografi "Princess Diarist", hennes åttonde bok. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".