Ångestdjur och undergångsdrama i HBO:s Animals

6:40 min

I helgen drog andra säsongen drog av Animals igång på HBO Nordic. Roger Wilson träffade seriens skapare på South by Southwest i Austin, Texas.

Animals kan beskrivas som en mörk, obekväm, animerad serie där vi får följa komplicerade och ofta djupt frustrerade djur i deras vardag. Det finns människor också i serien, men de är antingen stumma eller så mumlar de bara något ohörbart.

Andra säsongen handlar bland annat om konkurrensen mellan två duvsyskon och två homosexuella löss som drömmer om en basketkarriär. Allt inramat av ett undergångsdrama om jordens undergång.

Den här smått absurda serien är gjord av Phil Matarese och Mike Luciano, som också spelar många av rollerna. Bland annat så spelar dom råttorna Phil och Mike, som i den här säsongen har hamnat i ett laboratorium, där de utsätts för olika experiment och lever ut ett svartsjukedrama där de bägge slåss om sin drömkvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista