Jeremy Corbyn och Stormzy.
Jeremy Corbyn och Stormzy. Foto: Paul Ellis/Olle Kirchmeier

Labourledaren Jeremy Corbyn får draghjälp av grimeartister

1:31 min

Det konservativa partiet Torries går mot en jordskredsseger i det brittiska parlamentsvalet i juni. Men nu får oppositionspartiet Labour något oväntad hjälp.

Labour och dess partiledare Jeremy Corbyn ligger illa till, med tre veckor kvar till parlamentsvalet ligger oppositionspartiet Labour nästan 20 procentenheter bakom Torries, enligt en sammanvägning av opinionsmätningar som Financial Times gjort.

Men nu får Labours partiledare Jeremy Corbyn hjälp från ett något oväntat håll. Flera artister från den brittiska grimescenen sluter upp bakom Corbyn, rapporterar The Guardian.

Den brittiska musikgenren grime, som bland annat har sina rötter i hiphop, dancehall och drum n bass, karakteriseras ofta av tunga beats med ett frenetiskt ordspottande.

Under hashtagen #grime4corbyn samlas nu allt fler för att stödja Corbyn, även om grime4corbyn också handlar om att få ungdomar att registrera sig för att rösta.

Jeremy Corbyns tydliga vänsterprofil har lockat till sig många grimerappare, och labourpartiledaren har nu fått en egen grimelåt, där ett av hans tal samplats.

En av de som tidigt ställde sig bakom Corbyn är grimevärldens kanske just nu största sjtärna Stormzy. Han bestämde sig för att stödja Corbyn efter att ha sett ett klipp där labourledaren pratade om anti-apartheid, berättade Stormzy i en intervju i The Guardian.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista