Gustavo Dudamel. Foto: Leo Ramirez/Scanpix.
Gustavo Dudamel. Foto: Leo Ramirez/Scanpix.

Maduro stoppar turné med Dudamel

Venezuelas president Nicolas Maduro har ställt in en planerad USA-turné med Venezuelas nationella ungdomsorkester som skulle dirigerats av Gustavo Dudamel, skriver Los Angeles Times.

"Vi kommer att fortsätta spela och kämpa för ett bättre Venezuela och en bättre värld", skriver Dudamel på Twitter.

Uppgiften om att turnén ställs in efter ett regeringsbeslut har inte bekräftats av Gustavo Dudamel eller den venezuelanska regeringen. 

Göteborgssymfonikernas tidigare dirigent Gustavo Dudamel har den senaste tiden flera gånger hamnat i öppen konflikt med Venezuelas president Nicolas Maduro, skriver Los Angeles Times.

Dudamel har tidigare offentligt kritiserat Venezuelas president i internationella medier.

Dudamel anses också ha hjälpt till att få violinisten Wuilly Arteaga frisläppt, efter att han spelat fiol under de våldsamma gatuprotesterna mot Venezuelas regering i början av augusti.

I fredags gick Nicolas Maduro ut i nationell tv och kritiserade Gustavo Dudamel för att tillbringa för mycket tid utomlands när landet befinner sig i en svår situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".