Bild från sajten Avpixlat
Foto: TT.

Avpixlat blir Samhällsnytt

Sajten Avpixlat lägger ner och söker nytt utgivningsbevis under namnet Samhällsnytt.

Samhällsnytt, är det nya namnet på sajten Avpixlat som gick i graven i torsdags. Bland skribenterna finns före detta och nuvarande Sverigedemokrater, som Erik Almqvist och Jenny Piper.

Samhällsnytt har ansökt om utgivningsbevis, för att omfattas av tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Men ännu har inget beslut fattats hos Myndigheten för press, radio och tv.

Enligt egna uppgifter kliver Avpixlats tidigare ansvarige utgivare Mats Dagerlind av för att istället bli politisk chefredaktör. Ny ansvarig utgivare är Tommy Carlsson med bakgrund som bland annat nattchef på Skaraborgs läns tidning.

Samhällsnytt beskriver sig om en bredare nyhetssatsning med en ambition att bli en "ledande aktör inom framtidsmedia". Under måndagseftermiddagen dominerades sajten främst av frågor kring migrationspolitik och kriminalitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".