Skiss över kuturhusets utseende
Foto: Skellefteå kommun.

Skellefteås kulturhus ska säljas

Kommunalrådet: Det förändrar inte verksamheten
0:41 min

Byggstarten av Skellefteås nya kulturhus som skulle ske denna höst skjuts nu fram. Det hänger ihop med att politikerna vill sälja kulturhuset.

Beslutet har tagits av en majoritet i kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Lorents Burman (S) säger att man vill ta vara på det ökade intresset bland företag att investera i Skellefteå, och att det framför allt finns två fördelar med att sälja kulturhuset:

– Det ena är en viss symbolik över att det går bra för Skellefteå kommun i dag, att det finns så starkt intresse att man till och med är beredd att gå in och investera i ett sådant här fantastiskt fint kulturhus. Det andra är att kommunen då heller inte behöver investera de här 600 miljonerna i själva kulturhuset, utan vi kan använda pengarna till annat.

– Får vi en finansiär som äger och förvaltar själva fastigheten så förändrar det i övrigt inte verksamheten i själva kulturhuset, säger Burman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".