Stevie Wonder fick hjälp av sin son Kwame Morris att gå ner på knä.
1 av 2
Stevie Wonder fick hjälp av sin son Kwame Morris att gå ner på knä. Foto: Michael Noble Jr.
Spelare protesterar i NFL.
2 av 2
Spelare protesterar i NFL. Foto: TT.

Även Pharrell Williams på knä i protest mot polisvåld

Pharrell Williams följer Stevie Wonders exempel med att stödja de amerikanska idrottare som går ner på knä i protest mot polisvåld mot svarta.

Pharrell Williams, tog tillfället i akt inför en jublande publik i Charlottesville.

– Om jag vill gå ner på knäna just nu för människorna i min stad, för folket i min delstat, så är det vad den här flaggan är till för, sade han innan han drog igång låten "Happy".

Även den legendariske soulartisten Stevie Wonder anslöt sig i helgen till de amerikanska idrottare som går ner på knä i protest mot polisvåld mot svarta, skriver The Guardian.

Gesten inledde Wonders spelning på festivalen Global Citizens Festival i New York under lördagen. Stödd av sin son gick den blinde sångaren ner på ett knä och sedan två "i en bön för planeten, framtiden och världens ledare".

Den symboliska handlingen utfördes först av den amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaepernick, som gick ner på ett knä under den amerikanska nationalsången. Fler spelare följde hans exempel, och det har fått kritik från president Trump.

Han menar att spelarna inte respekterar den amerikanska flaggan och borde få sparken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".