Två möten på bokmässorna: Evin Ahmad och Agnes Lidbeck.
1 av 2
Två möten på bokmässorna: Evin Ahmad och Agnes Lidbeck. Foto: TT, Norstedts
P1 Kulturs Måns Hirschfeldt och Hanna Jedvik är på plats på bokmässan i Göteborg.
2 av 2
P1 Kulturs Måns Hirschfeldt och Hanna Jedvik är på plats på bokmässorna i Göteborg. Foto: Sveriges Radio
BOKMÄSSAN I GÖTEBORG

Möten på böckernas mässor

41 min

Bokhelgen i Göteborg är i full gång. Vad tänker deltagarna på och vad handlar samtalen om? P1 Kulturs Måns Hirschfeldt och Hanna Jedvik är på plats på de olika arenorna i staden och intervjuar.

Bildning är ett huvudtema för bokmässan i Göteborg. Men vad är bildning? P1 Kulturs Måns Hirschfeldt träffar författaren Agnes Lidbeck och idéhistorikern Anders Burman. 

På bokmässan lanseras också det amerikanska litterära magasinet Freemans som har väckt stor uppmärksamhet i litterära kretsar på hemmaplan, där den har kallats "anslående internationell". Den internationella ambitionen understryks av att det fjärde numret utkommer på en rad olika språk, bland annat svenska. Måns Hirschfeldt träffar John Freeman som grundat tidskriften och som tror att bra litteratur kan funka som en väckarklocka.

På Folkteatern träffar vår reporter Hanna Jedvik skådespelaren Evin Ahmad och vänder på begreppet bildning och klassresa utifrån Ahmads debutroman "En dag ska jag bygga ett slott av pengar". Ett stenkast därifrån, på Göteborgs Litteraturhus, möter vi den finlandsvenske manusförfattaren Johannes Ekholm som väckt debatt med sina pjäser "Wunderkind" och "Kaspar Hauser".

Hör hela paketet från bokmässorna i ljudlänken ovan

Relaterat

Mer om Bokmässan i Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".