Rolf Lassgård som polisen Erik Bäckström och regissören Jens Jonsson vid inspelning av TV serien Jägarna, Vidsel, Norrbotten.
1 av 2
Rolf Lassgård som polisen Erik Bäckström och regissören Jens Jonsson vid inspelning av TV serien Jägarna, Vidsel, Norrbotten. Foto: Helene Alm/SR.
Inspelning av TV serien Jägarna i Norrbotten.
2 av 2
Inspelning av TV serien Jägarna i Norrbotten. Foto: Helene Alm/SR.

Mindre jakt när "Jägarna" blir tv-serie

1:57 min

Mjukare och mer politisk, så beskrivs den nya tv-serien "Jägarna" som just nu är inne på sista inspelningsveckan i Älvsbyn i Norrbotten.

Lyssna på ett längre reportaget om tv-serien "Jägarna" under artikeln

– Det är fortfarande krim och action, men det har hänt mycket med både samhället och rollfigurerna på de 21 år som gått sen den första filmen "Jägarna" spelades in. Rolf Lassgård spelar än en gång spelar polisen Erik Bäckström.

Krogen ser inte inte ut som en timmerkoja där bara grabbar sitter och dricker.

– Den här gången är det inte lika mycket de rutiga skjortornas värld, utan vi kanske rör oss lite mer i medelklass, övre medelklass, vi fokuserar inte bara på jägarvärlden, krogen ser inte ut som en timmerkoja där bara grabbar sitter och dricker, utan det är vanliga restauranger där du kan äta både thaimat och allting.

Jägarna har blivit mer av ett koncept med ingredienser som vi känner igen från filmerna, så mycket jagande blir det inte, däremot en strid på liv och död kring hur en liten ort ska överleva.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista