Nu börjar det hetta till för Jake Lawson (Gerard Butler) i Geostorm. Foto: Fox Movies.
Nu börjar det hetta till för Jake Lawson (Gerard Butler) i Geostorm. Foto: Fox Movies.
RECENSION - FILM

Geostorm "en äkta kalkon"

1:52 min

Geostorm är en film om miljöhoten som blir allt mer extrema. Bara en man kan rädda jorden... Årets kalkonfilm är här.

Titel: Geostorm
Regissör: Dean Devlin 
Manus: Dean Devlin, Paul Guyot 
Skådespelare: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish            
Genre: Katastroffilm
Betyg: 1

Där har vi vår hjälte, Jake Lawson, han har kommit en timme försent till den hearing som ska hållas... han har byggt upp ett satellitförsvar som skyddar jorden mot naturkatastrofer och han har flygit in från yttre rymden för förhöret... som spårar ur. Han är en doer och har svårt att hålla inne med vad han tycker om politiker och tjänstemän som tar åt sig äran av hans bygge. Han får sparken!

Så kommer rapporterna om nya naturkatastrofer, något har börjat gå snett med satellitskyddet... hagel stora som handbollar drabbar storstäder, tsunamis rullar in, isstormar fryser badstränder och städer.

Bara en man kan rädda jorden - Jake Lawson.

Och vem spelar då denna Jake Lawson, jo Gerard Butler... och han levererar alla repliker som om han var med i en spagettiwestern...

Geostorm är ingen film som kommer att lyftas fram av miljörörelsen, det är ett försök att göra en katastroffilm, en underhållningsrulle med en ensam hjälte som fixar biffen.

Det är mycket som går snett i Geostorm... men efter en och en halv timmes misslyckade datoranimationer av katastrofer och rymdskepp, och en räcka stela repliker så känner jag hur ett leende sprider sig i mitt ansikte.

Geostorm är en äkta kalkon, det är en av årets sämsta filmer, och en av årets roligaste. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista