Dansbana! Nicklas Dennermalm
1 av 4
Från utställningen "Public luxury".
ArkDes i Stockholm.
2 av 4
Foto: Matti Östling
Kieran Long, chef för Arkdes.
3 av 4
Kieran Long, chef för Arkdes. Foto: Berit Nygren/Sveriges Radio.
Kulturredaktionens Gunnar Bolin.
4 av 4
Kulturredaktionens Gunnar Bolin. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Från klassiska byggnader till framtidens design på ArkDes

2:22 min

Idag presenterade ArkDes, arkitektur och designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm, och deras nye chef Kieran Long sina visioner för de kommande fyra åren.

Förväntningarna på Kieran Long är höga och frågan är om det var en frälsare i talarstolen idag. Kulturredaktionens Gunnar Bolin var på presentationen.

– Det är lätt att dras med av en sådan här presentation. Men jag erkänner,  jag är både entusiastisk och förväntansfull, säger Gunnar Bolin.

ArkDes handlar ju både om design och arkitektur, hur kommer det att märkas de kommande åren? Var ligger tonvikten?

– De renodlade arkitekturutställningarna, de finns ju där de kommande åren, Sigurd Lewerentz-utställningen är väl den stora, den är planerad till mitten av 2020.

Designutställningar blir det också. En som heter "Public luxury" som öppnar nästa sommar, den ska genom ett antal för utställningen särskilt utvalda verk diskutera hur arkitektur och design ska rusta våra städer och platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista